"Het maakt niet uit hoe langzaam je nu loopt. Je loopt sneller dan iedereen op de bank"

Conditietest lopen

De looptest heeft een duidelijk beeld over het niveau van jouw huidige conditie. Dankzij deze test kunnen wij jou een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma op maat meegeven, rekening houdend met je persoonlijke doelstellingen.

Hoe gaan we te werk?

         Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw medische voorgeschiedenis, sport- of beweegactiviteiten, huidige situatie en doelstellingen. Daarnaast bekijken we jouw lichaamssamenstelling, zodat we een optimale begeleiding kunnen aanbieden.

         Conditietest

Hierbij leg je in de zaal op een loopband de test af. Gedurende de test houden we rekening met volgende zaken: hartslag, ademhaling en persoonlijk vermoeidheidsgevoel. Na de test volgt een cooling down, waarbij we ook jouw recuperatievermogen analyseren.

         Analyse

Na de looptest brengen we alle elementen samen in beeld. Van hieruit kunnen we jouw persoonlijke verzuringsdrempel interpreteren. Rekening houdend met je medische - en sportieve verleden, jouw persoonlijke doelstellingen en mogelijkheden wordt je trainingsprogramma voor twaalf weken opgesteld. 

         Trainingsprogramma

Na de test wordt er een nieuwe afspraak ingepland, waarbij we grondig jouw conditietest bespreken. Hierbij krijg je ook jouw persoonlijke cardio fit score die aangeeft in welk mate je momenteel getraind bent, rekening houdend met de leeftijd en geslacht. Je krijgt hierbij alle nodige informatie over de verschillende trainingszone's, de resultaten van de test en het persoonlijk trainingsprogramma. Hierna kan je zelfstandig aan de slag om op een verantwoorde manier aan je doelstellingen te werken!

         Follow up 

 

Wie wenst kan na twaalf weken een nieuwe test afleggen om progressie te zien in zijn persoonlijk cardio fit score.

peetje echt.png
peetje echt.png
peetje echt.png
peetje echt.png
peetje echt.png