Als lichtstralen door Kortrijk!

Vol goede moed zijn we aangekomen op de parking in Kortrijk om de glowtrail te volbrengen. Na een voorbereiding van drie maanden is het voor de meeste mensen de eerste keer dat ze vijf kilometer zullen lopen, spannend! Naarmate we het terrein naderen waar we van start zullen gaan, begint de eerste stress toe te slaan. Er beginnen doem gedachten op te treden bij een aantal lopers. Ze denken dat het hen niet zal lukken om de volledige vijf kilometer uit te lopen.


Top team

Terwijl we allemaal in spanning afwachten om het terrein op te mogen, beginnen de eerste onzekerheden naar boven te komen. Hier komen vooral volgende redenen naar voor 'zware dag gehad', 'ik heb nog nooit vijf kilometer gelopen', 'ik heb vermoeide benen' ... Nog geen twee minuten later staat de hele groep elkaar te motiveren, wat een TOP moment!


Eenmaal aangekomen op het terrein staat er een voorbereiding op het programma. Er wordt meteen stevige muziek gedraaid en de eerste danspasjes (opwarming) worden gezet. Iedereen staat ongeduldig op het startsignaal te wachten en ondertussen loopt het plein goed vol. Eindelijk wordt het startschot gegeven en kunnen we vertrekken.


Yes we run!

Bij de eerste meters is het aanschuiven om te kunnen starten met lopen, eenmaal door de bocht kunnen we eraan beginnen. Na een 100 tal meters lopen, kan iedereen een goed tempo blijven aanhouden, meer nog we halen een hoger tempo aan dan de meeste lopers. De deelnemers voelen hun zelfvertrouwen toenemen. Ze zien dat ze geen enkel probleem hebben met het tempo en ondertussen aan het genieten zijn van de mooi verlichte stad Kortrijk!


Na een kleine 30 minuten lopen draaien we de bocht uit en zien we plots de finish, iedereen stomverbaasd dat de vijf kilometer er nu al op zit. Yes, doelstelling behaald! Tijd om iets te gaan drinken, is het eerste wat ik hoor. Op naar één van de gezellige tentjes om een verdiend drankje te gaan nuttigen.


Verfrissende afsluiter

Tijdens de nabespreking blikken we terug op de voorbije drie maanden waar de basis werd gelegd om deze doelstelling te behalen. Daarnaast was er ook een korte terugblik op het leuke parcours door Kortrijk, waarbij we voor lichtstralen van de stad hebben gespeeld. Iedereen ging vol zelfvertrouwen en goede moed terug naar huis met het idee om een volgende doelstelling vast te zetten en zo te blijven evolueren. Good job!

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven