Personal Training in de lift

Waarom zou jij moeten kiezen voor personal training? Waar moet je op letten bij het kiezen van een trainer? Wat is het verschil met zelfstandig trainen in de fitness?


De hoofdreden om te kiezen voor personal training is om persoonlijke doelstellingen op fysiek vlak te behalen door middel van gevarieerde trainingen. Hierbij wordt een evenwicht gezocht tussen focus, afzien en plezier.


Deze doelen zijn afhankelijk van persoon tot persoon. Deze kunnen gaan van 5 km kunnen lopen in 30 minuten tot een obstakel run van 42 km of je wil een stevigere romp krijgen voor minder rugpijn of je wil gewoon een stok achter de deur om in beweging te blijven. Deze doelen kan je bespreken met je coach om te zien of het realistisch is.


We brengen eerst de werkpunten in kaart (inspanningstest, screening van het lichaam afhankelijk van het doel) vooraleer er een plan wordt opgemaakt. Individuele coaching is de snelste weg naar het behalen van je doelstellingen en de kans op blessures zo klein mogelijk te houden. Een groot verschil waarbij je met een lidkaart in een grote fitness op jezelf moet gaan sporten zonder een idee te hebben wat je moet doen om vooruit te blijven gaan.


Is het voor iedereen nodig om met een personal trainer te werken? Nee, zeker niet! Als je vooruitgang blijft boeken of je kan jezelf perfect motiveren zonder stil te vallen of je vindt het gewoon leuk wat je aan het doen bent, doe zeker zo verder.


Vaak hebben mensen gewoon nood aan een stok achter de deur of willen ze begeleiding op maat krijgen. Indien je meer ambiance wenst of wat competitiviteit tijdens een sportsessie zijn er ook Small group trainingen (2-4 personen) en groepslessen (max. 12 personen) waar je toch gericht kan gaan trainen.


Een trainer/coach is iemand die je vertrouwt. Zo kan je open communiceren en kan er gemakkelijk bijgestuurd worden waar nodig. De trainer kan je tevens triggeren om eens je grenzen af te toetsen. Dit is soms nodig om stapjes vooruit te blijven zetten tot het behalen van jouw doelstellingen.


Ben je momenteel aan het nadenken om te beginnen met sporten/bewegen en wil je daarin begeleiding? Dan daag ik jou uit om contact met me op te nemen en te zien of ik jou kan triggeren ;)


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven