We are vikings, Oorah!

Bijgewerkt op: 31 jul. 2018

Na maandenlange voorbereiding is het eindelijk zover, de Viking Run: Mud edition is er! Voor de meesten van ons is het hun eerste deelname en dus meteen ook een uitdaging om dertien kilometer te lopen doorheen modder en een parcours vol obstakels.

We vertrekken vanuit Anzegem richting de Viking Run in Gent met als doel hem volledig uit te lopen. Eenmaal aangekomen op het terrein, het lijkt wel een festival weide, begint de adrenaline toe te nemen. We starten met een goede opwarming terwijl er een stevige beat speelt. Daarna is het zover, de vikings zijn klaar om te vertrekken!


We zijn nog maar een 100 tal meters ver en we mogen meteen genieten van een verfrissende duik in een modderpoel. Benieuwd wat de rest van het parcours voor ons in petto heeft!

We starten meteen met een aantal uitdagende obstakels; via een touw naar boven klimmen; een parcours afleggen met een zwaard en schild... Daarnaast zijn er obstakels in spelvorm zoals op een balk staan en de tegenstander uit evenwicht krijgen aan de hand van een zwaard en schild.


Iedereen gaat vlot mee over de obstakels en we kunnen een mooi tempo blijven aanhouden. Dan komen we bij het volgende obstakel waar sommigen van ons een slippertje hebben begaan. Dankzij de modder en door hun voeten niet te gebruiken zijn er een paar kopje onder gegaan bij de mud swing.Na eens allemaal goed te lachen met elkaar zetten we het vervolg van de tocht in. We zijn ondertussen halfweg het parcours, mooi onder de modder en nog steeds vol adrenaline gaan we obstakel per obstakel aan.


Dan komen we bij één van de moeilijkere obstakels van het parcours aan: the brother hill. Dit is een grote schuine wand die je moet overbruggen door samen te werken. Door een ladder van drie personen te vormen en één persoon die aan het touw hing, zijn we erin geslaagd om onze groep en nog 7 andere personen mee naar boven te krijgen.Hierna starten we aan het laatste deel van het parcours, de vermoeidheid begint stilaan toe te slaan. De obstakels beginnen zwaarder door te wegen en dan moeten we ongeveer 100 meter kruipen onder prikkeldraad, er komt hier geen einde aan! Na de prikkeldraad zien we in de verte al het eindobstakel!


We klimmen één voor één naar boven en hebben een prachtig uitzicht over de weide. We hebben onze eerste viking run uitgelopen! Nu is het dringend tijd om ons te verfrissen in de rivier en nog samen even te genieten van de prestatie die iedereen geleverd heeft.


Welk doel je ook voor ogen hebt, zonder een plan blijft het bij een droom. Wil jij ook je doelstellingen één voor één halen? Maak dan nu vrijblijvend een afspraak en zie wat wij kunnen betekenen voor jou.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven