"Kampioenen blijven geloven in zichzelf, zelfs wanneer niemand anders dit doet"

Sportspecifieke screening

Elke competitieve sporter laten we starten met een sportspecifieke screening. Dit is essentieel om zwakke schakels in het lichaam op te sporen. Op deze manier kunnen we blessure preventief te werk gaan bij het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen! Voor elke sport is er een specifieke screening.

De sportspecifieke screening bestaat uit volgende twee onderdelen:

         Intakegesprek

Dit is een verkennend gesprek waarbij jouw verleden (sport, blessures ...), heden (sport, hinderenissen ...) en toekomst (doelstellingen) wordt besproken. Daarnaast bekijken we samen welke zaken een negatieve of positieve impact op jouw levensstijl kunnen hebben. Een gezonde geest in een gezond lichaam is waar we naar streven!

         Lichamelijke screening 

Tijdens de lichamelijke screening gaan we op zoek naar de zwakke punten in het lichaam. Dankzij een functionele bewegingsscreening testen we jouw mobiliteit, stabiliteit en kracht. Afhankelijk van jouw sport testen we de specifieke vereisten. Hierna krijgen we een duidelijk beeld over de werking (sterktes en zwaktes) van jouw lichaam en hoe we dit kunnen optimaliseren. Met al deze info gaan we aan in de coaching sessies aan slag om van jouw een nog completer sporter te maken.

peetje echt.png
peetje echt.png